Fotoworkshops en coaching

Fotograferen kan zoveel meer zijn dan scherpstellen en afdrukken. Het is vooral kijken, met daarbij een klein beetje techniek. Hoe herken je de foto in wat je waarneemt? Wat wil je vertellen met je foto? Wat zijn de geheimen van het licht? Hoe creëer je een krachtig beeld? En natuurlijk: hoe kies je de juiste instellingen?

Fotoworkshops
Enkele malen per jaar geef ik de basisworkshop fotografie.
Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor de trotse bezitters van een nieuwe (spiegelreflex)camera en voor fotografen die vooral op de ‘A’ (van automatisch) of de ‘P’- stand fotograferen. Aan de orde komen de basisprincipes van de camera, de verschillende objectieven en de opbouw van het beeld. ’s Morgens bespreken we de theorie aan de hand van vele voorbeelden, en na een heerlijke driegangenlunch trekken we het mooie Westerkwartier in voor een aantal praktijkopdrachten. We sluiten de workshop af met de bespreking van de resultaten. Deze workshop wordt gegeven vanuit Atelier Welgelegen (www.atelierwelgelegenniekerk.nl) en heeft een open inschrijving. Hij is ook te boeken voor groepen van 4 tot 8 personen: vriendengroepen, families, collega’s etc.

Ook organiseer ik af en toe workshops voor gevorderden. We gaan dan bij zonsopkomst of zonsondergang naar een mooi natuurgebied in Noord Nederland om composities te zoeken en te kijken wat het licht doet. Onderweg vertel ik wat over de omgeving en over de specifieke instellingen voor de betreffende locatie en de (licht)condities. Deze workshop  wordt afgesloten met een lunch (ochtendworkshop) of een diner (avondworkshop), waarbij we de ervaringen delen en onze resultaten bespreken.

Privécoaching
Voor wie liever individueel wil groeien in deze hobby bied ik ook 1:1 coaching aan, op tijden dat het ons beiden past. We spreken dan één of meer keren af voor uitleg en oefenen op uurbasis (minimaal twee uur per keer). Dat kan in ons atelier, maar ook in het ‘veld’ of bij je thuis. Privé-coaching is voor een gereduceerde prijs p.p. ook mogelijk voor twee personen (1:2 coaching).