Reacties


Van opbouwende kritiek kan ik altijd wat leren. Ik nodig je uit om hier een reactie te geven op mijn foto´s, fotoreizen, workshops, privé-coaching, fotowandelingen etc..

15 reacties op “Reacties”

 1. Ik heb afgelopen October de reis gemaakt met Mijnfotoreis.nl naar Schotland, Skye, Lewis en Harris. Alles klopte. De kreet van ” Haal meer uit je camera…..en uit je zelf ” heeft Edward Mackenzie zeker in deze vakantie waargemaakt. Edward had en nam voor iedereen de tijd om de “fotograaf” naar een hoger level te brengen. Dit is zeker niet mijn laatste fotoreis die ik met Edward gemaakt heb…

 2. De fotoworkshop naar Schotland was top! Veel (af)geleerd, uitstekende begeleiding en prima gezelschap. En los hiervan ook nog eens een mooie indruk gekregen van prachtige gebieden zoals Skye en de Hebriden.

 3. Een landschapsfotografie trip met Edward Mackenzie daar wordt je blij van!
  Een fotoreis met Edward Mackenzie is niet zomaar een trip. Nee , het is een goed uitgestippelde tocht ( in mijn geval) door het mooie Schotland waar ook zijn voorvaderen hebben geleefd. Door zijn kennis van het land heeft hij ons naar de mooiste plekken gebracht waar landschapsfotografie goed is te beoefenen. Ik heb in deze week veel geleerd over compositie, de noodzaak van lijnen in de foto of het belang van het juiste licht. Edward is een landschapsfotograaf die zijn kennis graag wil overbrengen aan zijn “cursisten”. Hij geeft je gedurende de week allerlei tips die je verder helpen bij het goed kijken en hij staat open voor ideeën van zijn cursisten. Edward heeft een extra accent in onze trip ingebracht door een bekende fotograaf Tim Wilcock van Skye uit te nodigen om een dag met ons op te trekken. Dit betekenende voor ons dat we nog meer werden getraind in a)eerst kijken, b) je positie bepalen voor een interessante compositie en c) dan pas je camera pakken om die ene foto te maken die er toe zal doen. Een goed verzorgde reis die zeker is aan te raden als landschapsfotografie je hobby is of er meer van wilt leren. Ik was in elk geval na deze trip moe maar voldaan.

 4. In maart/april contact gehad met Edward voor een fotoreis naar Samos. Uiteindelijk is het een privé workshop geworden van 3 dagdelen. Super spannend en vol verwachting afgereisd naar Samos met voornaamste leerdoel: landschapsfotografie.
  Ik kan het eenieder aanraden, het totaalplaatje klopte gewoon:
  – Het eiland in de maand mei (was overigens veel warmer dan normaal)
  – De kennis van Edward op gebied van landschapsfotografie èn van het eiland
  – De flexibiliteit van Edward, alles is bespreekbaar en op het laatste moment te wijzigen naar wens.
  On en vooral off-road een fantastische eerste ervaring door bovengenoemde punten met als extra bonus de aanwezigheid van zijn partner Yvonne, ook fotografe.

  Edward, door jouw tips ben ik anders gaan kijken door de lens en naar foto’s. Nogmaals hartelijk dank en graag tot een volgende keer!
  Daisy

 5. Helemaal top. Het was zoals ik had gehoopt. Een ongelofelijk mooi land in waarschijnlijk de mooiste tijd van het jaar. Goede raadgevingen m. b. t. instellingen en compositie hebben me geholpen om mijn fotograferen naar een hoger niveau te tillen. De twee dagen met Tim Wilcock waren eveneens geweldig. Ondanks het af en toe miserabele weer kon Tim rustig en duidelijk uitleggen hoe mijn eigen ideeën bij een bepaalde locatie het beste tot hun recht kwamen.
  Al met al een onvergetelijke ervaring met een leuke groep mensen. Bedankt.

 6. Hoi Edward,

  Het was een interessante ochtend waarbij we een aantal aspecten van fotografie hebben doorgenomen. Dank je wel voor je gastvrijheid en uitleg en ik kijk uit naar onze trip in oktober naar Schotland waarvan ik veel verwacht en zal leren.

 7. Duidelijke theorie in de praktijk gebracht. Ontspannen sfeer en ruimte voor persoonlijke aandacht. Binnenkort nog een keer (met een andere camera)!

 8. Een hartelijke ontvangst in het atelier legde een goede basis voor een vruchtbare morgen van één-op-één fotocoaching. Door een duidelijke presentatie kreeg ik snel enig inzicht in de theoretische kant van het fotograferen. Je leerde mij aan de hand van voorbeelden kritisch kijken waardoor ik beter inzicht kreeg hoe een goede landschaps foto eruit moet zien. Eye-openers waren voor mij: eerst goed kijken, dan pas de foto maken; een foto is iets anders dan een ‘kiekje’ en ‘kill your darlings’. In de fotowandeling die we vervolgens maakten leerde ik het goed kijken naar de foto in het landschap en vanuit welk standpunt je dat het beste fotografeert.
  Ik heb veel opgestoken onder jouw inspirerende leiding, mogelijk komt er een vervolg later dit jaar want de belichtingsdriehoek heeft nog veel geheimen voor mij. Ook krijg ik graag meer tips en trucs over effecten verschillende instellingen!

 9. …. Tenslotte wil ik je complimenteren met je prachtige tentoonstelling. Je landschapsfoto’s hebben zowel op mij als mijn vrouw (die ook fotografeert) een diepe indruk gemaakt. Je grote liefde voor het overweldigende, mysterieuze landschap sprak uit elke foto.

 10. Bram Oosting op 21 september 2014 schreef:

  Gisteren een basisworkshop fotografie gevolgd bij Edward. Was leerzaam en kan ik aanraden als je meer met je camera en composities wil doen! Vandaag fietste ik door het Groninger land en zag lijnen in het landschap waar ik eerder geen oog voor had. Kortom, nieuwe dingen geleerd en aan het toepassen…maar helaas geen camera mee….. Naast fotografisch talent beschikt Edward ook over culinaire talenten!

 11. 1 op 1 workshop gevolgd en samen met Edward het westerkwartier in gegaan. Lijnen en licht, dat is het belangrijkste. Wat een prachtig licht hadden we en met een regenboog. Edward heeft een paar foto’ ’s van deze sessie op zijn website gezet. Heel veel geleerd. Maar het allerbelangrijkste is genieten. Genieten van de natuur, genieten van de omgeving.
  Edward bedankt en eind dit jaar ga ik naar Schotland. Wie weet komen daar een paar mooie plaatjes uit.
  H.grt.
  Tjeerd

 12. Dag Edward, ik heb enorm genoten van de Workshop. Ik heb deze dag veel geleerd, we hadden een hartstikke leuk groepje. Je hebt een geweldige lunch geserveerd, was erg gezellig. ’s Middags naar het Coendersbosch voor het praktijk gedeelte. Het theoretische gedeelte van de morgen was duidelijk en verhelderend. ’s Middags kwam ik er achter dat het flink oefenen wordt. Geen automatische stand meer, maar handmatig de camera instellen. Een hele uitdaging, maar met wat ik geleerd heb, kom ik een heel eind. Oefenen, oefenen, oefenen.

 13. Simone de Meijer: Fotografie workshop gedaan. Erg leerzaam, kleine groepjes en veel oefenen in het veld. Een welbestede zaterdag!

 14. Hoi Edward, een prachtige site met schitterende foto’s. Ook de foto van de maan vind ik prachtig met schitterende kleuren en een spannend verhaal. Urbex is echt een mooie vorm van fotografie.Mijn broer doet het ook met veel plezier. Ik heb met veel plezier meegedaan aan jouw fotocursus en heb veel geleerd. Helaas ben ik niet zo’n fotograaf als jij en trekt muziek mij nog meer dan fotografie alhoewel na het bezoek aan jouw website het wel weer begint te kriebelen. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *