Wie ben ik?


Mijn naam, Edward Mackenzie, verraadt al mijn Schotse roots. Hoewel ik daar niet werd geboren beschouw ik Schotland als mijn tweede vaderland, en vooral ook als een bron van onuitputtelijke inspiratie. Na mijn werkzame leven heb ik van mijn passie, fotografie, mijn belangrijkste dagelijkse bezigheid gemaakt. Ik trek vaak de natuur in en geniet van wat ik zie en hoor (of juist niet hoor: de stilte!). Ik ontdekte dat ik niet alleen het fotograferen heerlijk vond, maar ook het samen met anderen beleven van die passie. Het is voor mij, en nu ook voor mijn partner Yvonne, een manier van leven én kijken geworden!

Schrijven met licht

Fotografie is in wezen niets anders dan schrijven met licht. En zoals een auteur zijn eigen verhaal schrijft met de pen wil ik dat doen met mijn camera. Daarmee creëer ik mijn eigen ‘verhaal‘ in beelden, mijn eigen werkelijkheid. Met mijn beelden neem ik je graag mee naar de plaatsen waar ik het liefst ben, naar mijn werkelijkheid. Het mooie Westerkwartier dichtbij huis, maar ook het woeste Schotland, het magische Ierland, het zonnige Griekenland, het mysterieuze Marokko. In mijn foto’s vertel ik hoe ik die landen en hun overweldigende landschappen beleef. Graag deel ik mijn verhaal met jou: leuk je te ontmoeten op mijn website!

Delen van ervaring en kennis

En als je wilt deel ik ook graag mijn ervaring en kennis met jou. Ik organiseer één- of tweemaal per jaar een ééndags-workshop voor beginnende fotografen; die zijn vooral bedoeld om alle knopjes op de camera onder controle te krijgen en wat tips en trucs te leren over compositie, scherpstelling en belichting. Ook ga ik wel eens met een paar mensen bij zonsopgang het veld in voor een workshop landschapsfotografie. Heb je liever privé-les? Dat kan, ik doe steeds vaker één-op-één fotocoaching. Jij bepaalt dan wat je wilt leren, waar je dat wilt doen, hoeveel tijd je wilt besteden en wat je verder maar wilt! Voor meer informatie: https://www.fotografieedwardmackenzie.nl/workshops-en-coaching.html

Fotoreizen

De allerleukste manier om in korte tijd een ‘boost’ te geven aan je fotografische vaardigheden is de deelname aan een fotoreis. Met een groepje van 4-6 deelnemers verken je vanuit een comfortabel onderkomen de mooiste gebieden van Europa om daar foto’s te maken waar je blij van wordt. De ervaring leert dat dit een intensieve maar onvergetelijke reis wordt. Op dit moment organiseert Fotografie Edward Mackenzie reizen naar Schotland, Ierland en Griekenland. Door goede contacten in die landen blijven de kosten laag! Kijk maar eens hier:https://www.fotografieedwardmackenzie.nl/fotoreizen.html

Meer infomatie?

Vraag gerust en vrijblijvend alles wat je meer wilt weten over wat ik voor je kan betekenen! Via deze site, via de mail (fotografie.edwardmackenzie@gmail.com) of kijk eens op mijn Faceboekaccount Fotografie Edward Mackenzie.