Fotoworkshops en fotocoaching


Beter leren fotograferen? E

n geen zin in een fotocursus van minstens 5 av                         

 Waarom kies je voor één van mijn fotoworkshops of privé-fotocoaching? Omdat fotograferen  zoveel meer is dan scherpstellen en afdrukken! Het is vooral kijken, met daarbij een klein beetje techniek. Hoe herken je de foto in wat je waarneemt? Wat wil je vertellen met je foto? Wat zijn de geheimen van het licht? Hoe creëer je een krachtig beeld? En natuurlijk: hoe kies je de juiste instellingen? Want daar begint het altijd mee!

Fotografie Edward Mackenzie helpt je op een leuke, persoonlijke en laagdrempelige manier om beter te fotograferen. De groepen houd ik klein, maximaal 6 deelnemers, ook tijdens mijn fotoreizen (kijk daarvoor ook eens op www.mijnfotoreis.nl). In mijn aanpak staat joúw leerbehoefte altijd centraal. Die is voor iedereen anders, en daarom is geen workshop of coaching gelijk. Als beginner kan je bij mij aankloppen, bijvoorbeeld om alle knoppen van je camera onder de knie te krijgen. Of mooiste composities te ontdekken. En ben je al een eind op weg in de fotografie? Dan verheug ik me op het delen van inzichten en ideeën!

Fotoworkshops (Ivm Corona kunnen deze tijdelijk geen doorgang vinden)

Een of twee keer per jaar geef ik de basisworkshop fotografie in onze boerderij in Noord Drenthe, midden in een prachtig, fotogeniek landschap.
Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor de trotse bezitters van een nieuwe (spiegelreflex)camera en voor fotografen die vooral op de ‘A’ (van automatisch) of de ‘P’- stand fotograferen. Aan de orde komen de basisprincipes van de camera, de verschillende objectieven en de opbouw van het beeld. ’s Morgens bespreken we de theorie aan de hand van vele voorbeelden. Na een heerlijke driegangenlunch trekken we dan de directe omgeving in voor een aantal praktijkopdrachten. Je komt bij een vennetje, een beekdal en op de heide. We sluiten de workshop af met de bespreking van de resultaten, zo leer je van elkaar. Er is een open inschrijving (fotografie.edwardmackenzie@gmail.com), en is ook te boeken voor groepen van 4 tot 8 personen: vriendengroepen, families, collega’s etc.

Ook organiseer ik af en toe fotoworkshops voor gevorderden. We gaan dan bij zonsopkomst of zonsondergang naar een mooi natuurgebied in Noord Nederland om composities te zoeken en te kijken wat het licht doet. Onderweg vertel ik wat over de omgeving en over de specifieke instellingen voor de betreffende locatie en de (licht)condities. Deze workshop  wordt afgesloten met een lunch (ochtendworkshop) of een diner (avondworkshop), waarbij we de ervaringen delen en onze resultaten bespreken.

De kosten van de verschillende workshops bedragen tussen de €59.- (veldworkshop 4 uur incl. maaltijd) en €75.- (basisworkshop 6 uur incl. lunch)

Privécoaching (1-op-1 en 2-op-1 fotocoaching kan ondanks de Coronabeperkingen wel doorgaan)

Voor wie liever individueel wil groeien in deze hobby bied ik ook 1:1 fotocoaching aan, op tijden dat het ons beiden past. We spreken dan één of meer keren af voor uitleg en oefenen op uurbasis (minimaal twee uur per keer). Dat kan in onze boerderij in Peest, maar ook in het ‘veld’ of bij je thuis. Het rendement van een 1-op-1 coaching is hoog, de kosten zijn laag: €30.- p/u, met een minimum van twee uur. Privé-coaching is voor een gereduceerde prijs van €22,50 p.p. p/u ook mogelijk voor twee personen (1:2 coaching).

Een andere mogelijkheid is een fotowandeling in het prachtige Noord Drentse landschap. Ik neem je via een prachtige route mee naar de mooiste plekjes die ik ken in de buurt van mijn huis, en vertel je onderweg over het landschap. Op een paar locaties leer ik je hoe je die het mooist op de sensor kan krijgen. Ook geef ik feedback op de resultaten en geef ik tips hoe het anders of nóg mooier kan. Een fotowandeling kan je privé boeken voor € 25.- p/u, met z’n tweeën voor € 35.- p/u, met z’n drieën voor € 45.- p/u en met z’n vieren € 50.- p/u .

Eén reactie op “Fotoworkshops en fotocoaching”